Hospital Veterinari Costa Brava

C/ De la metal·lúrgia 16
17200 Palafrugell
L’oftamologia al hospital Veterinari costa brava

L’oftamologia al hospital Veterinari costa brava

L’oftalmologia és una branca de la medicina que s’encarrega d’estudiar els ulls, les estructures associades a l’ull i la visió. Així, amb una formació i un instrumental diagnòstic adequat a aquesta estructura tan complexa, podem explorar, diagnosticar i tractar multitud de malalties. No només problemes a les diferents parts de l’ull, com úlceres corneals, cataractes, uveïtis… sinó també avaluar la visió i fins i tot diagnosticar malalties sistèmiques que en un primer moment es manifesten a nivell ocular.

L’ull i els seus annexes són estructures altament especialitzades, amb una organització i una funció molt específiques. Això fa que requereixin un estudi especial i apart. Per tenir uns bons coneixements és necessari, igual que en les altres especialitats veterinàries, dedicar temps i formar-se específicament, tant a nivell teòric com pràctic, per tal d’assolir un alt nivell de coneixements i donar resposta a les necessitats dels nostres pacients.

Com a veterinària apassionada per l’oftalmologia, tinc una doble titulació en oftalmologia veterinària. Vaig cursar l’any 2008 el curs de Postgrau en Oftalmologia a la Universitat Autònoma de Barcelona, i recentment he obtingut també el diploma del CES Ophthalmologie a l’Ecole National Vétérinaire de Toulouse. A més, formo part de la ESVO (European Society of Veterinary Ophthalmology), he assistit a nombrosos congressos nacionals i internacionals i he fet estàncies a universitats i centres privats, tot per continuar aprenent i formant-me.

En el nostre hospital disposem d’instrumental diagnòstic molt avançat, com són un Tonopen per mesurar la pressió intraocular, una làmpada de fenedura portàtil i una de fixa, oftalmoscopis directes i un d’indirecte, un electroretinògraf i un quiròfan equipat amb un microscopi operatori i material quirúrgic de microcirurgia, per desenvolupar l’oftalmologia al més alt nivell.

Skip to content