Hospital Veterinari Costa Brava

C/ De la metal·lúrgia 16
17200 Palafrugell
Tos de les gosseres. Què és i com afecta?

Tos de les gosseres. Què és i com afecta?

La tos de les gosseres o també coneguda com traqueobronquitis infecciosa canina o complex respiratori infecciós caní, es un síndrome endèmic a tot el món que cursa amb signes respiratoris aguts.

El que més crida l’atenció es una tos seca (com si es tingués alguna cosa clavada al coll), secreció  mucopurulenta per les narines i esternuts.  Els agents infecciosos implicats son principalment d’etiologia vírica, tot i que alguns pacients poden adquirir una infecció bacteriana secundaria i complicar el quadre clínic amb febre i pèrdua de gana.

El diagnòstic sol ser en base dels signes clínics, tot i que de vegades, sobretot si es sospita d’infecció bacteriana associada, una radiografia i un analítica sanguínia en solen ser d’ajuda.

Tot i que afecta de manera individual, el fet de pertànyer a col·lectivitats es considera un factor de risc i és per això que vulgarment s’anomena tos de les gosseres.

La millor opció pel  control i la prevenció és la vacunació. La vacunació no només disminueix les possibilitats d’adquirir el síndrome sinó que també redueix els signes clínics en cas de contraure‘l. Es recomana la vacunació dels gossos amb problemes cardiorespiratoris, gossos que passen estades a guarderies i gossos que tenen tendència a contraure aquest síndrome.

Per qualsevol dubte podeu venir a visitar-nos i valorarem que es millor pel vostre pelut!

Skip to content