Hospital Veterinari Costa Brava

C/ De la metal·lúrgia 16
17200 Palafrugell
El conill com a mascota. Quina dieta li he de donar?

El conill com a mascota. Quina dieta li he de donar?

Els conills són animals herbívors i la seva dieta ha d’incorporar fenc, pinsos formulats i verdures de fulla verda (enciam, escarola, endívia, col llombarda, api, julivert, fulles de pastanaga, espinacs).

És molt important que el conill tingui fenc sempre a disposició, ja que aquest els ajuda a mantenir la salut dental i gastrointestinal. El fenc d’alfals (userda) és bo però s’ha d’anar variant ja que porta gran quantitat de calci i pot predisposar a càlculs urinaris.

Els pinsos formulats també han de formar part de la dieta del conill. És prefereix que no estiguin formats per barreja de llavors. El pinso ideal ha de portar 15 – 19 % de proteïna i un 18% de fibra. A partir dels sis mesos s’ha de començar a racionar la quantitat de pinso diari, idealment han de menjar entre 2 – 3 cullerades soperes de pinso al dia, repartides en tres àpats.

Compte amb la verdura fresca! Han de menjar aproximadament una tassa al dia per quilogram de pes del conill. Si vols començar a donar fulles verdes al teu conill cal incrementar la quantitat de forma progressiva, vigilant que no faci diarrees.

I fruita? Com a molt es pot donar una cullerada sopera a la setmana, degut a l’alt contingut en sucres. Poden menjar poma, pera, maduixa, préssec, pinya.

Recordeu que sempre han de tenir aigua fresca a disposició.

Mai han de menjar mongetes, patates, llavors de fruites, trèvols, àloe vera. Son aliments potencialment tòxics pels conills

Per qualsevol dubte podeu venir a visitar-nos i valorarem que es millor pel vostre pelut!

Skip to content