L’oftalmologia és una branca de la medicina que s’encarrega d’estudiar els ulls, les estructures associades a l’ull i la visió. Així, amb una formació i un instrumental diagnòstic adequat a aquesta estructura tan complexa, podem explorar, diagnosticar i tractar multitud de malalties. No només problemes a les diferents parts de l’ull, com úlceres corneals, cataractes, uveïtis… sinó també avaluar la visió i fins i tot diagnosticar malalties sistèmiques que en un primer moment es manifesten a nivell ocular.

L’ull i els seus annexes són estructures altament especialitzades, amb una organització i una funció molt específiques. Això fa que requereixin un estudi especial i apart. Per tenir uns bons coneixements és necessari, igual que en les altres especialitats veterinàries, dedicar temps i formar-se específicament, tant a nivell teòric com pràctic, per tal d’assolir un alt nivell de coneixements i donar resposta a les necessitats dels nostres pacients.

Com a veterinària apassionada per l’oftalmologia, tinc una doble titulació en oftalmologia veterinària. Vaig cursar l’any 2008 el curs de Postgrau en Oftalmologia a la Universitat Autònoma de Barcelona, i recentment he obtingut també el diploma del CES Ophthalmologie a l’Ecole National Vétérinaire de Toulouse. A més, formo part de la ESVO (European Society of Veterinary Ophthalmology), he assistit a nombrosos congressos nacionals i internacionals i he fet estàncies a universitats i centres privats, tot per continuar aprenent i formant-me.

En el nostre hospital disposem d’instrumental diagnòstic molt avançat, com són un Tonopen per mesurar la pressió intraocular, una làmpada de fenedura portàtil i una de fixa, oftalmoscopis directes i un d’indirecte, un electroretinògraf i un quiròfan equipat amb un microscopi operatori i material quirúrgic de microcirurgia, per desenvolupar l’oftalmologia al més alt nivell.

bravavet_noticies_1359135134 bravavet_noticies_1359135252