Càlcul urinari

Aquesta video ens mostra el moment en el qual s’extreuen uns càlculs, extremadament grans, de la bufeta urinària d’un Cocker Spaniel de 7 anys d’edat.

 Cirurgia cardíaca

Aquesta intervenció ha estat realitzada a un cadell de Pastor Belga que presentava una anomalia congènita al cor anomenada “Conducte arteriós persistent”. Aquesta patologia consisteix en l’existència d’un vas sanguini que comunica l’artèria pulmonar amb l’aorta. Si no es realitza l’intervenció quirúrgica per eliminar aquest vas sanguini, els cadells que pateixen aquesta malformació no poden sobreviure molt temps. Les imatges mostren el moment en el qual es realitza la lligadura que anul.la el conducte arteriós persistent.
La clau de l’èxit en les intervencions d’aquest tipus està en el treball de tot un equip: cardiòleg per arribar a un diagnòstic precís i a una estabilització prèvia al moment de la cirurgia, personal de quiròfan i d’anestèsia preparats per aquest tipus de cirugies i una bona coordinació en l’àrea de UCI per monitoritzar al pacient (24h. del dia) durant tot el postoperatori.